Outside In af Maria V. Snyder

fredag den 31. januar 2014




Outside In

Serie: Insiders 2

Maria V. Snyder

326 sider

Mira Ink - 2011
Org. udgivet i 2011

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kampen er slut. Travaerne er overvundet og “the Pop Cops” er afskaffet. Trella mener at hendes rolle er overstået og nu vil hun bare have sit liv tilbage og have tid til at undersøge den nye del af INSIDE. Problemet er blot at der ikke er fred i INSIDE. Uppers og scrubs er ikke blevet forenet. Scrubs gider ikke fortsætte deres arbejde of befolkningen er derfor plaget af en generel kedsomhed der bl.a. fører til oprør.  Som om det ikke er nok, så opstår der yderligere problemer da Trella og de andre opdager at der er andre i det ydre rum og at disse andre har planer om at invadere INSIDE. 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Da jeg var færdig med at læse Inside Out havde jeg ikke det store behov for at læse videre. Historien var ligesom færdig og jeg kunne ikke rigtigt se hvad der kunne ske i anden bog. Derfor var jeg også lidt skeptisk da jeg gik i gang.

I den første del af bogen var det da også denne følelse jeg havde. Samfundet i INSIDE er gået i opløsning og der er ikke nogen der tager leder-rollen på sig. Trella er umådeligt irriterende og kan slet ikke se at hun stadig er en del af det hele og bør involvere sig i hvordan deres samfund styres. Nogle gange træder hun dog lidt i karakter og jeg skiftevis hader og elsker hende.

Ca. halvejs inde i bogen begyndte den at give mere mening og jeg kunne se hvorfor der kunne skrives en bog mere om Trella og INSIDE. Universet udfordres lidt mere og årsagen til at befolkningen blev opdelt i Uppers og scrubs bliver uddybet lidt mere. Desværre uddybes det ikke nok og man får aldrig svar på hvad der skete og hvem de her Outsiders i virkeligheden er og hvorfor de i første omgang ændre i det ydre rum.

Nu mens jeg tænker over det, så ville det også have været fedt hvis man havde hørt noget om hvorfor de befinder sig i INSIDE på vej til en anden planet. Er der sket en katastofe på Jorden der har tvunget menneskene til at forlade den eller er det en mindre flok der har besluttet sig for at prøve lykken i rummet?

Selvom jeg synes at der mangler nogle svar og forklaringer var jeg godt underholdt undervejs og historien var fint fortalt. Alt i alt en fin bog der er let at læse.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bøger i serien:


Nyt på reolen #2: Harry Potter

tirsdag den 28. januar 2014

Prøv at se hvad der ventede på mig i tirsdags da jeg kom hjem fra arbejde: En stor og blå postsæk. Sådan har jeg alligevel aldrig prøvet at modtage bøger.

I løbet af sidste år sneg en tanke sig langsomt ind i hovedet på mig. Jeg har fået lyst til at genlæse Harry Potter bøgerne, men denne gang skulle det altså foregår på engelsk og jeg ville egentligt også gerne have bøgerne selv, når de nu er en klassiker inden for fantasy. Jeg var dog meget i tvivl om hvilke bøger jeg ville have for Harry Potter findes jo i et utal af udgaver med mange forskellige forsider og indbindinger. Alt det ændrede sig da Frk. Hyms viste den flotte jubilæumsboks i september sidste år. Jeg havde set forsiderne inden, men ligesom Frk. Hyms så er jeg også faldet pladask for ryggen af bøgerne. Jeg elsker at de passer sammen og danner et plot motiv når de står på hylden. Bøgerne blev skrevet på ønskesedlen til jul, men da jeg ikke fik dem og havde penge fra julegaver der var blevet byttet så blev det smukke bokssæt klikket hjem. Meget passende ankom den store sæk fra Book Depository dagen efter min eksamen, så den fungerer også lidt som en gave til mig selv for at fejre mit første 12-tal på universitet (at den så er bestilt flere uger i forvejen fortæller vi ikke til nogen).

De fleste af jer har nok set billeder af sættet, men nu viser jeg også lidt frem.


















Jeg synes de er så fine og især bagsiderne er smukke og meget enkle selvom de selvfølgelig også er ret detaljeret (selvmodsigelse, jeg ved det, men det er sådan jeg har det).

Med bøgerne i hus kan jeg begynde læsningen. Jeg har kun læst bøgerne én gang på dansk og jeg har bestemt aldrig været den store Harry Potter fan. Ja da bøgerne kom nægtede jeg faktisk at læse dem. Så hvis I havde spurgt mig på et par år siden om jeg skulle læse bøgerne igen ville jeg have svaret nej, men alligevel sidder jeg her med et fint bokssæt - så et eller andet kan drengen med lynet i panden.

Dragesygen af Ida-Marie Rendtorff

lørdag den 25. januar 2014



Dragesygen

Serie: Dalia Dragehvisker 1

Ida-Marie Rendtorff
Oplæser: Ellen Dahl Bang

136 sider
ca. 3 timer og  19 min.
Gyldendal Lyd - 2009
Org. udgivet i 2008


Jeg har længe gået og kredset om lydbøger som katten om den varme grød. Jeg kan utroligt godt li’ ideen om lydbøger, der kan høres når man laver alt muligt andet eller går en tur. Et par gange tidligere har jeg forsøgt mig, men da jeg kun havde krimier liggende og det bestemt ikke er min genre, så er jeg aldrig kommet igennem en hel lydbog – ikke før nu. Jeg besluttede mig for at give lydbøgerne en reel chance. Det vil sige at vælge en fantasybog som jeg rent faktisk gerne ville læse. Jeg kigge rundt på netlydbog.dk og fandt første del af Ida-Marie Rendtorffs serie Dalia Dragehvisker. Bogen blev lånt og lagt over på mobilen og så gav jeg mig til at lytte.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dalia er dragekrigeraspirant og vi møder hende på dagen for den store prøve der skal gøre hende til fuldgyldig dragekriger. Om morgenen opdager hun at hendes drage Flamar ikke har det ret godt og ikke vil spise – det er første tegn på den farlige og mystiske dragesyge. Hun vælger at tie, for hun skal jo bestå sin prøve sammen med Flamar.

Dalia finder ud af at dragesygen skyldes at nogen forsøger at forgifte dragerne. Der er dog ingen der vil tro hende, så hvis hun skal redde Flamar må hun selv tage affære og løse mysteriet. 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Historien om Dalia er forholdsvis kort, men jeg kunne ret godt li’ den. Det er ikke fordi jeg har så meget at sige om den. Den indeholder drager og det er jo et plus. Derudover er der en handlekraftig hovedperson der tager sagen i egen hånd når ingen vil høre på hende. Alt i alt en rigtig fin historie.

Inden jeg slutter af vil jeg lige fortælle lidt om min lydbogsoplevelse. Oplevelsen var noget bedre end de forrige gange jeg har forsøgt mig. Jeg hørte bl.a. bogen mens jeg cyklede hjem fra arbejde og når jeg vaskede op. Særligt under opvasken fungerede det super godt. Opvask er noget jeg har det lidt svært ved. Jeg gider ikke rigtigt. Lydbogen hjalp så der var lidt underholdning imens. 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bøger i serien:


Dejlig vinter

onsdag den 22. januar 2014

I weekenden kom vinteren jo som I nok allesammen har hørt om til Nordjylland. Jeg kan godt li' vinter og det er aller bedst når der også er sne. Derfor var jeg også en smule ærgerlig over at vi fredag eftermiddag kørte herfra med retning mod Fyn, for der var det bare vådt og grønt over det hele. Heldigvis er sneen ikke forsvundet endnu og der ligger dejligt meget af den. Det første billede herunder er fra fredag eftermiddag og det andet er fra søndag aften da vi kom tilbage til Aalborg.


Sne er dejligt og jeg er glad for at den valgte at komme denne vinter også. De få tidspunkter jeg ikke bryder mig om sneen er når jeg skal cykle. Dette er især fordi cykelstierne (og vejene) i år er ualmindeligt dårligt ryddet. Jeg synes ellers cykelstierne plejer at være ok her ude i Øst, men lige nu er de ret forfærdelige. I mandags skulle jeg til eksamen inden i byen. Jeg pakkede mig godt ind og tog hjemmefra i meget god tid, men selvom jeg var forberedt på sne og is, så var jeg bestemt ikke forberedt på at skulle gå halvdelen af vejen. Det tog mig dobbelt så lang tid som normalt, men jeg nåede det og eksamen gik fint, selvom jeg havde glemt mine talekort til min fremlæggelse. I går da jeg skulle på arbejde valgte jeg at gå. Billedet her er et eksempel på hvordan fortov og cykelsti så ud, så det var et fint valg at gå.


Når der ligger sne herhjemme kommer jeg altid til at savne mine skiferier. Dengang jeg boede hjemme og ikke gik på universitet var vi på skiferie hvert år, men fordi jeg ikke ville gå glip af en hel uges undervisning de sidste fire år er det ikke rigtigt blevet til så meget skiferie. Det må der laves om på når jeg er færdig på uni.

Men det korte og det lange med det her indlæg er at jeg det meste af tiden elsker vinteren og sneen. Nogle bander og svovler og sneen, mens andre finder kælken frem og får det bedste ud af det. Jeg tilhører klart sidste kategori (bortset fra når jeg skal cykle i skole på ikke ryddedet cykelstier). Hvordan har I det med vinter og sne?

Filmnyt #1: Skammerens Datter

mandag den 20. januar 2014


















Efter Skammerens Datter blev en succes som teaterstykke på Østre Gasværk i efteråret 2012 er der kommet fart på filmprojektet også. Første gang jeg læste om en filmatisering af Skammerens Datter var tilbage i 2004, da Nordisk Film annoncerede at de ville lave en international filmatisering af bogen. Det blev dg ved snakken indtil Nepenthe Film sidste år købte rettighederne og nu er i gang med en filmatisering i samarbejde med Nordisk Film.

Da nyheden om filmatiseringen kom i efteråret 2012, var den planlagt til biografpræmiere i efteråret 2014. Det er dog blevet udskudt, så nu må vi vente helt til foråret 2015. Selvom jeg blev en kende skuffet da jeg læste denne nyhed, så håber jeg at udskydelsen betyder at filmen bare bliver endnu bedre fordi de derved har lidt mere tid til den.

Den egentlige grund til at jeg nu skiver og Skammerens Datter (igen) er at der nu er fundet skuespillere til filmen (eller i hvert fald nogle af dem). Nu har jeg aldrig været den store kender af skuespillere og jeg er utrolig dårlig til at huske navne på folk der spiller med i film. Det skal dog ikke forhindre mig i at fortælle hvem der indtil videre er med:
  • Nico: Jakob Oftebro
  • Våbenmesteren: Søren Malling
  • Melussina (Dinas mor): Maria Bonnevie
  • Dama Lizea: Stina Ekblad
  • Drakan: Peter Plaugborg 
  • Davin: Allan Hyde
Billedet er lånt herfra: kino.dk
Det eneste navn der i første omgang sagde mig noget var Allan Hyde. Han var i en årrække med i Eventyrteatret og jeg husker ham allerbedst i rollen som Den Grimme Ælling i deres forestilling fra 2005. Jeg ved at han siden da har spillet med i TV-serien True Blood, men selvom jeg engang havde ambitioner om at se serien er det aldrig blevet til noget. Jeg glæder mig til at se hvordan han klarer rollen som Davin, selvom den rolle jo ikke er den største i første bog. 

Til rollerne som Dina og Rosa har Nepenthe afholdt en række auditions for piger, men de har endnu ikke offentliggjort hvem der har fået rollerne. 

Ud over skuespillerne skriver denne artikel også at budgettet er på omkring 50 mio kroner. Optagelserne starter i slutningen af februar i år og vil bl.a. foregå på locations i Tjekkiet og Island. 

Jeg glæder mig til at se filmatiseringen af en af mine yndlingsbøger, selvom det faktum også kan gøre mig lidt nervøs. Hvis de klarer det ligeså godt som Østre Gasværk, så skal det nok blive en succes. 

Mit Dannebrog

søndag den 19. januar 2014

I forbindelse med alt det her handboldhalløj der lige for tiden tales rigtigt meget om har Go'morgen Danmark kørt en konkurrence hvor man skulle vise sit danmarksflag. Jeg har ikke haft nogen interesse i at deltage, men ideen satte lidt tanker igang for hvordan jeg ville afspejle mig selv hvis jeg skulle visualisere vores dejlige flag. Svaret blev selvfølgelig gennem bøger. Jeg gik derfor på opdagelse i min bogreol efter røde og hvide bøger. De røde er der faktisk ikke ret mange af, men jeg fandt da 4 der kunne bruges. Mit danmarksflag endte med at se således ud:


Flaget er bygget af følgende bøger:
A Feast for Crows af George R. R. Martin
Abhorsen af Garth Nix
Dansk Heltesagn
Danske Folkeeventyr
The Hero of Ages af Brandon Sanderson
The Final Empire af Brandon Sanderson
The Well of Ascension af Brandon Sanderson
The Way of Shadows af Brent Weeks
Shadow's Edge af Brent Weeks

Inside Out af Maria V. Snyder

torsdag den 16. januar 2014




Inside Out

Serie: Insiders 1

Maria V. Snyder

315 sider

Mira Ink - 2011
Org. udgivet i 2010


Det er efterhånden et par år siden jeg at jeg opdagede Maria V. Snyders bøger og slugte hendes Study og Glass serier. Begge de to serie er fantasy og jeg elsker dem. Maria har dog også skrevet en dystopisk serie. Inside Out og Outside In. De bøger har stået herhjemme i omkring et år, men selvom jeg utroligt gerne ville læse dem har jeg været lidt tilbageholdene, for hvordan ville disse bøger være i forhold til Marias fantsybøger? Jeg er holdt op med at spekulere og har fået læst den første bog.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
“KEEP YOUR HEAD DOWN. DON'T GET NOTICED. OR ELSE.

I’m Trella. I’m a scrub. A nobody. One of thousands who work the lower levels, keeping INSIDE clean for the Uppers. I just do my job and try to avoid the Population Control Police (Pop Cops), who dream of recycling scrubs into the fertilizer. So what if I occasionally use the pipes to sneak around the Upper levels? It’s not like it’s dangerous…

Well, turns out it is. Because I know every corridor, pipe and shoutcut I’ve become the go-to girl to lead a revolution. I know if we find gateway to OUTSIDE it’ll be suicide plain and simple. But guess who likes a challenge?

I SHOULD HAVE JUST SAID NO…”

(Bagsideteksen – jeg har virkeligt svært ved at genfortælle handlingen fra de her engelske bøger på dansk)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Det er ikke fantasy og det er ikke lige så storslået som f.eks. study-serien, men når det er sagt så er det en god historie.

Trella er en interessant hovedperson. Hun er en enspænder, har kun en enkelt ven og har i det hele taget svært ved at stole på andre. Hun gennemgår en ret stor udvikling i løbet af bogen og med hjælp fra en Upper og tøjdyret Sheepy lærer hun langsomt at omgås andre. Nogle gange bliver hun dog utroligt stivnakket og umedgørlig og på de tidspunkter bryder jeg mig ikke om hende.

Det der bærer historien er universet. Hvad er Inside og hvorfor er de der? Hvordan kan de være at befolkningen er delt i scrubs og Uppers og at deres levevilkår er så forskellige? Det var spørgsmål som disse der fik mig til at læse videre. Og universet er godt og interessant og det viste sig at være alt andet end hvad jeg havde forestillet mig.

Alt i alt var Inside Out en fin læseoplevelse og jeg er da også allerede gået i gang med den næste; Outside In. 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bøger i serien:


Nyt på reolen #1: Hvad december bragte

mandag den 13. januar 2014

Jeg har valgt at jeg i år vil begynde at vise de bøger frem jeg køber, modtager, vinder eller på bøger der på anden vis ender på min reol herhjemme. Jeg starter denne serie af indlæg med lidt julegaver og vundne bøger. Jeg har nemlig været forholdsvis heldig her i december og vundet flere forskellige bøger.



















De første tre er alle vundet i konkurrencer:
  • Soulfinders Crystal af Joss Stirling - vundet i Rosinante&Co's advents-konkurrence på facebook. Der er 2 eksemplarer af bogen, da jeg vandt en til både mig selv og en ven. Jeg regner med at det andet eksemplar skal hjem og bo ved min søster hvis hun vil have den. Jeg har hørt meget godt og serien, men har ikke læst nogle af bøgerne selv. Det er jo tredje bog i serien, men jeg mener at have læst at de sagtens kan læses uafhængigt af hinanden. Er der nogle der kan bekræfte det? Eller vil det være bedst at læse de to første først?
  • En flænge i himlen af John Green - vundet i adventskonkurrence på Skrivepulten. Jeg har jo efterhånden læst rigtigt meget om denne bog, og nu har jeg så også muligheden for at læse den selv, så det er jo skønt.
  • Igors Æblehave af Bjørn Harvig - vundet gennem Rejsejulekalenderen. Bogen er en beskrivelse af rejse på cykel igennem Østeuropa og hen over Kaukasus' bjerge helt til Iran – en cykelrejse på mere end 6.000 km. Bogen er desuden signeret, så der kan man jo ikke klage :)
Derudover har jeg faktisk været så heldig at vinde endnu en bog. Der er tale om Afsporet af Michael Katz Krefeld som jeg har vundet hos Boghjørnet. Bogen har jeg ikke modtaget endnu, så der er desværre ikke noget billede med her.












De næste 2 bøger er julegaver.
  • Fjendeblod af Lene Kaaberbøl - Femte bog i serien Vildheks.
  • 100 places to remember before they disappear - en dejlig bog med fantastiske billeder som jeg længe har kigget på. Da den så var på tidbud, tillod jeg mig selv at ønske mig den i julegave. 



The Hero of Ages af Brandon Sanderson

fredag den 10. januar 2014



The Hero og Ages


Serie: Mistborn 3


Brandon Sanderson

748 sider

Gollancz - 2009
Org. udgivet i 2007


Dette er tredje og afsluttende bind i Mistborn trilogien og den er intet mindre end fantastisk. Fordi det netop er sidste bog vil jeg ikke komme med et resume af handlingen fordi det vil afsløre alt for meget af de foregående bøger. Dog kan jeg siger at den fortsætter et år efter anden bog stoppede og at den samler alle tråde sammen og binder en fantastisk smuk sløjfe på det hele.  Bogen er så fantastisk at jeg er blevet nød til at tilføje et lille + på mit ratingsystem. Den bryder alle rammerne for hvad jeg troede jeg skulle læse. 

Har du ikke tidligere læst The Final Empire eller The Well of Ascension kan du sagtens læse videre her, for jeg kommer ikke med nogen spoilere.

The Hero of Ages er nok en af de største læseoplevelser jeg har haft i de sidste par år. Jeg var virkeligt glad for både The Final Empire og The Well og Ascension, men The Hero of Ages løfter hele serien et niveau der gør det hele helt fantastisk (og ja, fantastisk er nok et ord der bliver brugt et par gange i anmeldelsen her). Jeg er ret overvældet af historien og da jeg blev færdig i går kunne jeg slet ikke finde ud af hvad jeg skulle gøre med mig selv. Min kæreste blev helt bekymret og spurgte om der var noget galt, og ja det var der. Bogen var jo slut. Ikke flere ord om Vin, Elend, Sazed, Spook og alle de andre (jeg ved godt at der er skrevet en novelle mere i universet og at der er 2 noveller mere planlagt, men de foregår 300 år senere end denne, så de kan jo ikke handle om de samme personer).

The Hero of Ages er virkelig smuk. Fyldt med diskussioner om hvordan man lever sit liv. Der er ind imellem nogle rigtigt gode samtaler mellem karaktererne som også fik mig til at tænke over hvordan jeg lever mit liv. Bogen handler om ødelæggelse og bevaring og om hvordan de to ting ikke kan eksistere uden hinanden og hvordan de to kræfter er nød til at arbejde sammen for at skabe ting.

Bogen er uforudsigelig og overraskende. Hver gang jeg troede jeg havde regnet det hele ud skete der noget der vendte op og ned på det hele. Brandon Sanderson manipulere med læseren ligesom der bliver manipuleret med personerne i bogen. Jeg elsker slutningen af bogen, men jeg havde slet ikke set den komme. Alt hvad jeg troede på blev endnu engang vendt op og ned og jeg sad forbløffet og overvældet tilbage.

Bogen samler samler ledetråde fra de forrige bøger op og binder dem sammen så det hele giver mening. Den finder alle løse ender – også dem jeg ikke vidste eksisterede – og binder en sløjfe der er smukkere end i nogen anden bog jeg har læst. Alt passer sammen og der er ikke et ord i de tre bøger der ikke er blevet tænkt over. Jeg er virkeligt imponeret over det arbejde Brandon Sanderson har lavet med den serie. Han må jo have vidst præcis hvor bogen skulle bevæge sig hen for at lægge alle de små ledetråde ud i løbet af de første bøger. Det er helt fantastisk, og jeg er næsten 100% sikker på at jeg skal genlæse de her bøger på et tidspunkt.

Ud over at bogen og historien er fantastisk, så har den også givet mig en fabelagtig grund til at jeg ikke vil have huller i ørerne. Denne bemærkning virker måske lidt mystisk her, men hvis man læser bogen giver den mening, og jeg er nu helt sikker på at mine ører ikke skal gennembores af et stykke metal.

Hvis ikke I allerede har stiftet bekendtskab med Brandon Sandersons Mistborn serie kan jeg kun anbefale jer at gå i gang. En fantastisk serie, en fantastisk historie, fantastiske personer og et utroligt magisystem.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bøger i serien: Mistborn


Mit bogår 2013

onsdag den 8. januar 2014

Ligesom sidste år vil jeg i dette indlæg samle lidt op på mine opleveler på bogfronten i 2013. Der har igen været mange gode læseoplevelser, og jeg har bl.a. genlæst de tre sidste skammer-bøger så jeg var helt klar til at se Skammer-maraton på Østre Gasværk Teater.

Mål:
Jeg er ikke ret god til at deltage i diverse udfordringer og lign. for jeg læser mest af alt af lyst og vil derfor ikke tvinge mig selv til at læse bestemte bøger fordi de er med i en bestemt udfordring hvis jeg i virkeligheden har mere lyst til at læse noget andet. På trods af det valgte jeg at sætte et lille mål på antallet af læste bøger på Goodreads, udelukkende for at jeg kunne se og følge lidt med i hvilke bøger jeg har fået læst. Målet blev sat til 25 bøger - dvs. lidt mindre end hvad jeg rent faktisk læste sidste år.

Antal læste bøger: 34 stk. ifl. goodreads, men 2 af bøgerne tæller jeg ikke rigtigt selv med. Derfor ender jeg på 32 læste bøger i år. Det er jeg ret godt tilfreds med.
- Heraf på engelsk: 6 stk.
Antal læste sider: 12.134 sider
Gennemsnitligt antal sider: 379,2 sider

Korteste bog: Prepper af Lise Bidstrup (186 sider)
Længste bog: The Well of Ascension af Brandon Sanderson (763 sider)

Den bedste bog: 
Der er flere kandidater til denne titel, for jeg har generelt læst rigtigt mange gode bøger sidste år. Brandon Sanderson med bogen "The Final Empire" kæmper mod en anden stor international forfatter, nemlig George R. R. Martin med bogen "A Storm of Swords". På den anden side har jeg også læst gode bøger af danske forfattere og her der det Helle Rydings bog "Månebarn" der ligger tæt op af mit hjertebarn "Skammerkrigen" af Lene Kaaberbøl. Sidstnævnte har jeg jo læst før, så jeg synes ikke helt at jeg kan lade den tælle med her. Det endelige valg på årets bedste bog falder på: The Final Empire af Brandon Sanderson.

Den dårligste/mest skuffende bog:
Her er der ingen tvivl. Jeg har kun læst 1 bog som jeg kun har givet 1 stjerne, så denne bliver den dårligste bog jeg har læst i år. Der er tale om Den Skjulte By af Birgitte Vestermark.

Favorit forside:
Især 2 skiller sig ud her. The Final Empire af Brandon Sanderson (og ja, jeg ved godt at jeg nævner denne bog tusind gange lige nu, men den var også ret god + at jeg lige er blevet færdig med tredje bog i serien der er helt fantastisk og løfter både 1'eren og 2'eren, så hele serien nu fremstår for mig som fantastisk). Den anden bog er Aiglans Garde af Sven Damgaard Ørnstrup.

Et forsinket godt nytår

tirsdag den 7. januar 2014

Der har været stille her på bloggen hen over både jul og nytår og jeg vil som sådan ikke undskylde for noget. Jeg har holdt fri og tilbragt tiden i familiens selskab. Computeren har næsten ikke været i brug og når den var, var det pga. mit 9. semester projekt der lige skulle skrives færdigt. Det projekt er så anden grund til at der ikke er sket noget herinde i de sidste par dage. Projektet blev afleveret i går. 162 sider, skrevet på engelsk og indeholdende ca. 130 figurer. Jeg kan godt sige at det tager sin tid at lave figurhenvisninger, når der er så mange.

At jeg har holdt fri og haft travlt med projekt skal jo ikke snyde jer for en lille nytårshilsen. Jeg håber at I alle har haft et rigtigt godt nytår og har fået en god start på 2014. Selv tilbragte jeg nytåret i hyggeligt selskab med min kæreste, mine forældre og mine svigerforældre. Jeg har det bedst i familiens selskab og behøver ikke de store nytårsfester.